Restaurant

Restaurant Eleve

Restaurant élevé reserveren? +31(0)58 233 49 00

Fine dining in Leeuwarden

Kom dineren op niveau met een prachtig uitzicht. U wordt verrast door originele en creatieve gerechten. In de moderne en sfeervolle entourage waarbij u het panoramisch uitzicht over Leeuwarden goed kunt aanschouwen. élevé is voor iedereen toegankelijk!

Wij zijn bekroond met

Lekker: positie 58
GaultMillau: 15 van de 20 punten

Keuken

De keuken van het restaurant werkt met regionale, nationale en internationale invloeden en staat onder leiding van chef de cuisine Gilbert van der Heide. Met veel ambitie en enthousiasme wordt gewerkt  aan pure gerechten, bereid uit (h)eerlijke ingrediënten. Vaak van biologische kwaliteit, uit eigen tuin en streek. Laat u verrassen door de specialiteiten van de keuken! Laat u verrassen door een menu van de chef of kies voor uitgebreid tafelen met ‘élevé’s proeverij’.

Bekijk hier onze menu- en dessertkaart

eleve-gerecht1
Wijnen

Gastheer en sommelier Afif Boughammoura en zijn team geven u graag een passend wijnadvies. Zo kunt u altijd genieten van een unieke wijn spijs combinatie.

Bekijk hier onze wijnkaart.

U kunt ook kiezen voor het wijnarrangement, deze is al per glas te bestellen!

Sfeer

Bij élevé voelt iedereen zich thuis! Dit gevoel uit zich in de persoonlijke, gastvrije en betrokken service van onze kundige en toegewijde medewerkers. Het sfeervolle interieur op de 11e etage is modern en internationaal met stijlvolle accessoires. De kleurstelling en de glazen pui geven élevé een open en ruimtelijk karakter. Vanuit heel élevé kunt genieten van het panoramische uitzicht over Leeuwarden en wijde omgeving.

Wist u dat zelfs de vuurtoren van Ameland, bij helder weer, ’s avonds te zien is?

eleve-sfeer

Geschiedenis

Restaurant élevé (het voormalig Frouckje State) is sinds augustus 2013 verhuisd naar de 11e etage van WestCord WTC Hotel Leeuwarden. De brigade verhuisde mee naar de provinciale hoofdstad. De etage, waarop élevé gevestigd is, werd in vier weken tijd geheel gerestyled. Op 27 september 2013 is het restaurant officieel geopend.

Binnenkijken bij élevé